Aankondiging: Symposium ‘Digitalisering en Bildung’ | 26 februari

Op maandag 26 februari zal in het Nutshuis te Den Haag een symposium plaatsvinden over het nieuwe Teldersgeschrift Digitalisering en Bildung. Dit symposium zal aansluiten op het centrale onderwerp van het geschrift: de dragers van het onderwijs; de docent en zijn hulpmiddelen, die in toenemende mate digitaal of virtueel van aard zijn. Het geschrift schetst een beeld van de implicaties en verwachtingen voor de manier waarop in de toekomst onderwijs gegeven wordt. De centrale vraag is hoe digitalisering van het onderwijs zich verhoudt tot het klassieke liberale onderwijsideaal: Bildung, en welke kansen en bedreigingen digitalisering met zich mee brengt voor dit ideaal.

 

Het symposium zal worden geopend met een inleiding van werkgroepsvoorzitter Jan Anthonie Bruijn, waarna een panel van deskundigen over de belangrijkste conclusies uit het geschrift in discussie zal gaan. Dit panel bestaat onder anderen uit Pieter Duisenberg (VSNU), Janneke van der Wijk (Conservatorium van Amsterdam) en Ronald van den Bos (Erasmus Universiteit Rotterdam). De avond zal worden afgesloten met een borrel.

 

Het symposium vindt plaats tussen 19:00 – 21:00 uur in het Nutshuis te Den Haag (Riviervismarkt 5). Let op: Dit is een gewijzigde locatie.

Aanmelding is uitsluitend mogelijk door een e-mail te sturen aan info@teldersstichting.nl. Als uw aanmelding is verwerkt ontvangt u een bevestiging van deelname waarmee u toegang krijgt tot de bijeenkomst.

 

Klik hier om het volledige programma te bekijken en om u aan te kunnen melden.

 

Alleen abonnees kunnen mee debatteren. Word abonnee!